Ongeveer een jaar geleden, ben ik bij Femke terechtgekomen. Ik heb ad(h)d, zat ondanks mijn jonge leeftijd in een depressie en slikte antidepressiva en ritalin 3 maal daags 10 mg. Daarbij zat ik aan het einde van mijn schoolperiode en kwamen de examens er aan. Geen leuk vooruitzicht, daar mijn zelfvertrouwen nihil was. Femke is een vrolijke, positieve, begripvolle en nuchtere vrouw. Na heel mijn verhaal bij haar te hebben neergelegd, is zij mij gaan begeleiden. Telkens weer in kleine stapjes en doelen, die ik aankon. Na het succesvol behalen van mijn diploma, stimuleerde  Femke mij zelfs om cursussen te volgen, hetgeen ik ook heb gedaan. Een terugval was voor Femke geen probleem, zij bleef in mij geloven, was goed bereikbaar en stond onvoorwaardelijk achter mij. De structuur die Femke mij aanleerde geeft mij tot op heden rust, evenals de aanpak voor het vinden van een baan. Zij leerde mij allerlei doelen na te streven. Nu een jaar later sta ik eindelijk met beide benen op grond, heb leren omgaan met mijn ad(h)d en zelfs mijn depressie is weg. Sinds enkele maanden ben ik medicatie vrij. Af en toe nog wel eens een dipje maar dat hoort erbij. Door de aanpak en coaching van Femke, kom ik hier sneller uit en kan ik beter met de situaties omgaan.  Femke is voor mij echt een topvrouw. Ze wist precies wat er in mij omging en heeft haar aanpak ook op mij persoonlijk gericht, hetgeen ik zeer prettig vond.

L.T.

Gedurende mijn periode als wijkagent in het gebied Kralingen heb ik je leren kennen als  

een behulpzame bewoonster die graag hielp om de wijk leefbaar te maken. In die tijd was er veel straat overlast én criminaliteit. Veel bewoners waren bang en geïntimideerd door veelal jongeren. Maar jij kaarte het aan bij ons middels meldingen of gesprekken.  

Meer dan eens mochten we vanuit jou woning de straat observeren. Hierdoor hebben we meer inzicht gekregen over de activiteiten op straat. Dit was voor ons wijkteam erg fijn omdat we hiermee de criminaliteit terug konden dringen en de leefbaarheid konden vergroten. 

Niet veel bewoners durfden deze samenwerking aan te gaan.   

Tot 2008 heb ik de wijk lusthof in Kralingen gehad , het was een prettige samenwerking. 

Hartelijke groet,  

 

Souad Boumedien 

 

Lees meer:   https://www.nrc.nl/nieuws/2017/07/28/souad-boumedien-ik-ben-sterk-genoeg-om-boegbeeld-te-zijn-12279936-a1568197 

 

Politieagente, Ambassadeur van de Guy Pride en genomineerd voor Amsterdammer voor het jaar 2017 

________________________________________________________________________

“Sociaal betrokken, MET aandacht voor het kwetsbare individu (van jong tot oud) en zijn omgeving. Femke is sterk in het leggen van verbindingen om mensen of een buurt sterker en verantwoordelijker te maken. 

Hierbij maakt ze gebruik van de kwaliteiten, competenties en krachten die in de persoon of buurt aanwezig zijn. 

  

Als coach is Femke een steun in de rug. Samen met de coachee wordt gekeken naar een coachingsstijl die voor de desbetreffende persoon werkt. Femke gebruikt dan ook meerdere stijlen die naar gelang de voorkeur van het individu en de effectiviteit van de interventie toegepast kunnen worden . 

  

Door haar werk als gastouder heeft Femke ook veel ervaring met kinderen en gebruikt zij haar kwaliteiten als creativiteit en coaching om ook deze jonge kinderen in hun kracht te zetten. 

Dit door ze aan te spreken op hun kwaliteit en talent. 

  

Femke heb ik dan ook leren kennen als een sociaal ondernemer met veel creativiteit , betrokken bij de buurt en zijn mensen (van jong tot oud). “ 

Met vriendelijke groet, 

 

Rens van Overdam 

Lees meer: https://rotterdam.vvd.nl/mensen/3440/rens-van-overdam 

Voorzitter van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk.  

Femke Bertram maakt makkelijk contact, ook op een diepere laag en is bereidt en in staat om te werken op identiteitsniveau.

Ze komt op mij over als een intelligente en zelfstandige vrouw. Ze straalt rust uit.

Ze communiceert op een open en inspirerende manier.

Annebet Nolen


   THERAPIE EN COACHING

___________________________________________________________

Ik ken mevrouw Bertram als een buitengewoon betrokken en gepassioneerde bewoner.

Ze is een aanspreekpunt voor veel bewoners uit de wijk en zorgt voor saamhorigheid en cohesie in de wijk.

Femke is ambitieus en een doorzetter. Ondanks haar drukke werkzaamheden weet zij alles goed te combineren.

Tegelijkertijd denkt ze out of the box. Door haar doorzettingsvermogen, aanspreekbaarheid en creativiteit is zij van grote waarde voor de wijk.

Femke neemt verantwoordelijkheid voor de buurt en we zijn erg blij met haar werkzaamheden voor haar omgeving.

Kevin Verberkmoes

Gebiedsnetwerker Kralingen

Gebied Kralingen-Crooswijk

Bezoekadres: Oostzeedijk 276, Rotterdam

Telefoon: 06-21556682

E-mail: k.verberkmoes@rotterdam.nl

Bij deze deel ik graag mijn ervaringen met mijn buurvrouw Femke Bertram.

Femke en ik ontmoetten elkaar door de initiatieven die zij ontwikkelde in onze straat, de Adamshofstraat. Bij een van de eerste contactmomenten die wij hadden, vroeg ze mij om een plant te planten voor de deur van mijn huis, door het verwijderen van de straatsteen en deze te vervangen door een klimplant. In eerste instantie was ik terughoudend want ik was onervaren met dergelijke initiatieven en wist niet zeker of dat wel mocht. Ik vertrouwde op de ervarenheid van Femke om dit initiatief om te zetten in een daad. Ik bleek niet de enige te zijn. Door de jaren heen heb ik de straat zien vergroenen en door de gezelligheid die dit bracht, ook de bewoners zien vergroeien. De veranderingen die er in de straat hebben plaatsgevonden komen door de buurtbewoners samen, maar Femke’s inzet, enthousiasme, daadkracht en positieve uitstraling zijn de drijvende kracht hierachter. Ik heb buurtbewoners – inclusief mijzelf – zien opbloeien in haar aanwezigheid. Ik roep altijd ‘ik woon in de leukste straat van Kralingen’ en door de Lief en Leed-awards waar onze straat aan deelnam, werd dit ook algemeen bekend. Ik mocht mee in de taxi naar het gala waar de awards werden uitgereikt en had samen met mijn buurvrouwen een ontzettend fijne avond. Ik koester hier nog altijd erg warme herinneringen aan.

Femke tilt het gezegde ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ naar een hoger level. Door haar weet ik dat er altijd iemand in de buurt is in het geval er iets zou voorvallen. Femke is uitgegroeid van een buurvrouw tot een goede vriendin bij wie ik altijd met mijn verhaal terecht kan. Ik zou iedereen zo’n buurvrouw gunnen en het is ook met deze reden dat ik u aanschrijf.

Met vriendelijke groet,

Sophie Vogelaar

Femke is een warme persoonlijkheid. Vanuit haar hart werkt ze met veel enthousiasme.

Als Femke met massage bezig is dan straalt zij rust uit. Haar handen voelen zacht aan en zij geeft je het gevoel dat er even niets anders meer is dan de massage. Heerlijk genieten in een ontspannen ambiance.

Femke is een “mensenmens” . Zij houdt rekening met de wensen en gevoelens van anderen. Het is prettig om met Femke samen te werken. Zij weet waar ze over praat en is daadkrachtig.

Het is mooi om te zien dat Femke met overgave haar werk doet.

Femke is goed in het schrijven van helende verhalen. Zij is daarin heel beeldend en creatief en laat het verhaal perfect aansluiten op het kind waarvoor het helende verhaal is bedoeld.

Linda Nijman

logo feel fine (1)

In 2010 heb ik de opleiding Helpende Welzijn 2 gevolgd via het LOI. Onderdeel van deze opleiding was een stage van circa 4 maanden. Omdat ik graag aan het werk wilde gaan als gastouder, heb ik ervoor gekozen om een stage te doen bij een gastouder maar ook bij een kinderdagverblijf. Zo kon ik het beste van beide werelden ontdekken en toepassen in mijn eigen gastouderopvang bedrijf.

Via gastouderbureau Humanitas kwam ik in contact met GO Femmie. Dit is de gastouderopvang van Femke Bertram. Hier was ik erg blij mee want dit was de perfecte locatie voor mijn stage. Femke ving 5 dagen in de week rond de 5 a 6 kinderen per dag op. Dit deed ze op een aparte etage die alles heeft wat je nodig hebt om de opvang te kunnen bieden en dit deed ze als zelfstandig ondernemer vanuit haar eigen bedrijf. Echt een voorbeeld voor vele gastouders en zeker voor mij als startende gastouder. Femke doet dit vak al jaren met veel liefde en toewijding dus zij zou mij veel kunnen leren.

Zelf had ik weinig ervaring met kleine kinderen. Ik heb geen jongere broertjes of zusjes en ben ook niet opgegroeid met kleine kinderen om mij heen. Wel heb ik zelf een zoontje die ten tijde van de stage circa 4 maanden oud was.

Toen mijn stageperiode startte kwam ik uit een moeilijke periode waarbij ik net was gescheiden en een carrière-switch ging maken van secretaresse naar gastouder en daarbij net alleenstaand ouder was van een kleine jongen. In het begin van mijn stage was dan ook erg onzeker en kon ik slecht omgaan met kritiek, hoe goed deze ook was bedoeld. Femke heeft mijn toen enorm geholpen en gesteund als stagebegeleider maar ook als vriendin. Die begeleiding van Femke heeft mij laten ontwikkelen tot een sterker en evenwichtiger persoon. Zodat ik mijn grenzen kon aangeven bij de kinderen en hen kon leren wat wel en niet gewenst gedrag is. Femke heeft mij ook gecoacht zodat ik steeds zelfstandiger kon werken. Dat zorgde ervoor dat ik uiteindelijk zelfstandig een dag kon draaien en ook een keer zelfstandig een buitenactiviteit kon uitvoeren met de kinderen. In deze periode ben ik enorm gegroeid en emotioneel sterk geworden en daar ben ik Femke erg dankbaar voor.

Na het behalen van mijn diploma Helpende Welzijn kon ik aan de slag als gastouder. Ik ging toen werken bij een gezin thuis om 2 meisjes op te vangen. Mijn eigen zoontje ging dan met mij mee.

Dit gezin kwam voorheen bij Femke voor de opvang, maar omdat ze gingen verhuizen was dat niet meer haalbaar en vroegen ze aan mij of ik de opvang bij hen thuis kon doen. Dat heb ik toen met veel plezier gedaan. Toen kreeg ik ook de mogelijkheid om alles wat ik bij Femke had geleerd toe te passen.

Nadien stond Femke altijd voor mij klaar. Als vriendin maar ook als collega-gastouder. Ik kan altijd bij haar terecht voor raad en advies of als ik gewoon een luisterend oor nodig heb.

Femke, bedankt voor alles.

Dikke knuffel, Marianne Rhijnsburger

Gastouderopvang Heppie Place

Femke Bertram maakt makkelijk contact, ook op een diepere laag en is bereidt en in staat om te werken op identiteitsniveau. Ze komt op mij over als een intelligente en zelfstandige vrouw. Ze straalt rust uit. Ze communiceert op een open en inspirerende manier.

Annebet NolenAmor Fati - Therapie & Coachingwww.afcoaching.nl

Ik ken mevrouw Bertram als een buitengewoon betrokken en gepassioneerde bewoner. Ze is een aanspreekpunt voor veel bewoners uit de wijk en zorgt voor saamhorigheid en cohesie in de wijk. Femke is ambitieus en een doorzetter. Ondanks haar drukke werkzaamheden weet zij alles goed te combineren. Tegelijkertijd denkt ze out of the box. Door haar doorzettingsvermogen, aanspreekbaarheid en creativiteit is zij van grote waarde voor de wijk. Femke neemt verantwoordelijkheid voor de buurt en we zijn erg blij met haar werkzaamheden voor haar omgeving.

Kevin VerberkmoesGebiedsnetwerker Kralingen

Ongeveer een jaar geleden, ben ik bij Femke terechtgekomen. Ik heb ad(h)d, zat ondanks mijn jonge leeftijd in een depressie en slikte antidepressiva en ritalin 3 maal daags 10 mg. Daarbij zat ik aan het einde van mijn schoolperiode en kwamen de examens er aan. Geen leuk vooruitzicht, daar mijn zelfvertrouwen nihil was. Femke is een vrolijke, positieve, begripvolle en nuchtere vrouw. Na heel mijn verhaal bij haar te hebben neergelegd, is zij mij gaan begeleiden. Telkens weer in kleine stapjes en doelen, die ik aankon. Na het succesvol behalen van mijn diploma, stimuleerde  Femke mij zelfs om cursussen te volgen, hetgeen ik ook heb gedaan. Een terugval was voor Femke geen probleem, zij bleef in mij geloven, was goed bereikbaar en stond onvoorwaardelijk achter mij. De structuur die Femke mij aanleerde geeft mij tot op heden rust, evenals de aanpak voor het vinden van een baan. Zij leerde mij allerlei doelen na te streven. Nu een jaar later sta ik eindelijk met beide benen op grond, heb leren omgaan met mijn ad(h)d en zelfs mijn depressie is weg. Sinds enkele maanden ben ik medicatie vrij. Af en toe nog wel eens een dipje maar dat hoort erbij. Door de aanpak en coaching van Femke, kom ik hier sneller uit en kan ik beter met de situaties omgaan.  Femke is voor mij echt een topvrouw. Ze wist precies wat er in mij omging en heeft haar aanpak ook op mij persoonlijk gericht, hetgeen ik zeer prettig vond. 

L.T.

Femke is een warme persoonlijkheid. Vanuit haar hart werkt ze met veel enthousiasme.

Als Femke met massage bezig is dan straalt zij rust uit. Haar handen voelen zacht aan en zij geeft je het gevoel dat er even niets anders meer is dan de massage. Heerlijk genieten in een ontspannen ambiance.

Femke is een “mensenmens” . Zij houdt rekening met de wensen en gevoelens van anderen. Het is prettig om met Femke samen te werken. Zij weet waar ze over praat en is daadkrachtig. Het is mooi om te zien dat Femke met overgave haar werk doet.

Femke is goed in het schrijven van helende verhalen. Zij is daarin heel beeldend en creatief en laat het verhaal perfect aansluiten op het kind waarvoor het helende verhaal is bedoeld.

Logo Feel Fine

Linda Nijman